Ułatwienia dostępu

Produkty Zepter – Oficialny przedstawiciel produktów marki Zepter w Poznaniu i Wielkopolsce

Składniki:

  • 1 główka kapusty
  • 1 kg kapusty kiszonej
  • 70 dag mięsa lub kiełbas (wieprzowina, wołowina, dziczyzna, boczek)
  • słoiczek koncentratu pomidorowego
  • 10 sztuk suszonych grzybów (namoczonych)
  • 10 sztuk suszonych śliwek
  • 1 pokrojone w kostkę jabłko (np. boskop)
  • 1 szklanka czerwonego wytrawnego wina
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka musztardy
  • Przyprawy: ziele angielskie - 5 ziaren, liść laurowy, jałowiec - 5 szt., pieprz czarny, mielona czerwona papryka

Sposób przygotowania:

Rozgrzej naczynie 5-7- litrowe na źródle ciepła. Kiedy temperatura jest właściwa czyli, gdy kropla wody toczy się jak kuleczka rtęci, obsmaż mięso z każdej strony. Następnie dodaj kapustę kiszoną i pozostałe składniki. Zamknij naczynie pokrywą szybkowarową Syncro-Clik. Gotuj 20 minut od momentu uniesienia się czerwonego guzika na pokrywie.