Ułatwienia dostępu
sól, pieprz, papryka słodka, bazylia, 3 liście laurowe
Do tak przygotowanego dania można podać bułkę lub bagietkę. Życzymy smaczneogo.
Oferta naczyń kuchennych firmy Zepter posiada bogatą oferte produktów typu URA.
Co to jest URA? Co kryje się za tym skrótem?
URA - Ultimate Resistant Aplication firmy Zepter
Technologia URA powstającą dzięki elektropolerowaniu.
URA to specjalny proces chemiczny, który powoduje wzmożenie koncentracji chromu na powierzchni dna naczynia.
Stal nierdzewna wykorzystywana do produkcji naczyń kuchennych firmy Zepter posiada oznaczenie AISI 316L i zawiera 18% chromu i 10% niklu, a także dodatek molibdenu.
Stosując dodatkowo technologię URA zawartość chromu w pierwszym 0,5-1 mikronie powierzchni jest blisko dwa razy większa, dzięki czemu otrzymujemy efekt nieprzywierania.
Technologia URA jest procesem wykończenia powierzchni, powodującym usunięcie materiału z wykorzystaniem prądu elektrycznego. Produkt zostaje zanurzony w roztworze elektrolitu, a prąd powoduje usunięcie powierzchni wierzchniej o mniej więcej 0,5 do 1 mikrona, dzięki czemu otrzymujemy materiał o znacznie mniejszej chropowatości, a także gładszą i bardziej błyszczącą powierzchnię.
Dzięki temu powierzchnia naczynia jest zdecydowanie bardziej odporna na korozję, a powłoka w znacznym stopniu zapobiega przywieraniu.
Uzyskujemy więc efekt wyrównania wszelkich elementów bez efektu ścierania i powodowania mechanicznych, chemicznych lub termicznych uszkodzeń na powierzchni materiału.
Atomy niklu i żelaza zostają usunięte z siatki krystalicznej łatwiej niż atomy chloru, uzyskujemy więc odporną na korozję, naturalną powłokę tlenku chloru. W taki właśnie sposób powłoka URA powoduje całkowitą pasywność powierzchni.
Cechy charakterystyczne dla technologii URA:
Zapoznaj się z ofertą naczyń firmy Zepter typu URA. Oferta jest bogata:
Pokrywa szybkowarowa Zepter jest dostępna w dwóch rozmiarach: 20 cm i 24 cm. Jest niezwykle pomocna w gotowaniu pod ciśnieniem. Oczywiście współpracuje z garnkami Zepter o odpowiadającej średnicy.
Aby pokrywa Zepter działała przez wiele lata należy zadbać o jej właściwą konserwację. Należy regularnie wymieniać części eksploatacyjne.
Niezależnie czy pokrywa szybkowarowa używana jest regularnie, czy korzystamy z niej jedynie okazjonalnie - co dwa lata powinniśmy wymienić zarówno uszczelkę jak i zawór bezpieczeństwa.
Podczas gotowania z pokrywą Syncro-Clik działa na nią nie tylko wysoka temperatura, ale również duże ciśnienie, dlatego tak istotny jest właściwy stan elementów gumowych.
Gdy zauważymy objawy zużycia materiału lub zmiany struktury uszczelki takie, jak twardnienie lub łamliwość, należy wymienić ją na nową.
Dostępne średnice uszczelek to 20 i 24 centymetry.
Zawór bezpieczeństwa pasuje zarówno do modelu o średnicy 20 cm i 24 cm.
Czyszczenie pokrywy szybkowarowej powinno odbywać się po każdym użyciu.
Gumową uszczelkę myjemy w ciepłej wodzie z użyciem detergentu do mycia naczyń.
Aby wyczyścić zawór bezpieczeństwa wyjmujemy go z pokrywy. Następnie demontujemy zawór wyjmując stoper, sprężynę oraz kulkę z korpusu. Wszystkie części myjemy pod bieżącą wodą. Montujemy zawór ponownie, upewniając się, że został on umieszczony we właściwej pozycji.
Uwaga: Nie należy samodzielnie rozmontowywać mechanizmu zamykającego. Jakiekolwiek modyfikacje wiążą się z utratą gwarancji, a dodatkowo taka ingerencja może mieć negatywny wpływ na bezpieczeństwo i prawidłowe funkcjonowanie pokrywy.
Jeśli chcesz kupić uszczelkę lub zawór bezpieczeństwa napisz
Jaką wybrać deskę do krojenia do kuchnii?
Deska do krojenia jest przyborem kuchennym, który znajduje się w każdej kuchni. Używamy jej do krojenia, siekania, miażdżenia lub rozbijania produktów. Również w tym temacie mamy wiele do wyboru, który zależy od materiału z którego wykonana jest deska do krojenia.
Na rynku istnieją następujące rozwiązania zależnie z jakiego materiału wykonana jest deska do korojenia:
Każda z desek ma swoje wady i zalety. Skupimy się na dwóch rozwizaniach, które są w ofercie firmy Zepter.
W ofercie mamy nas następujące produkty.
Ta prostokątna deska do krojenia opiera się na tradycyjnej konstrukcji bloku rzeźniczego, która wytrzyma codzienne ciężkie użytkowanie. Wykonana w Niemczech przez FELIX ZEPTER o grubości 4,8 cm jest pięknym, trwałym elementem wyposażenia każdej kuchni. Wykonana z litego drewna orzecha włoskiego; konstrukcja ‘end-grain’ (klejenie w przekroju poprzecznym) dodaje jej mocy i wytrzymałości, a z drugiej strony deska jest delikatna dla najlepszych ostrzy.
Zaprojektowana, by chronić ostrza najbardziej ostrych noży, nasza deska do krojenia zapewnia też stabilność. Solidna drewniana deska jest niezbędna, żeby noże zachowały ostrość i wydajność – gdy używa się ich na innych powierzchniach, jak szkło, ceramika czy marmur ostrze noża się tępi. Włókna drewna są specjalnie ułożone, więc zamiast naciskania na twarda powierzchnię, ostra krawędź noża wsuwa się między włókna. Deska z drewna orzecha włoskiego jest delikatna dla noży, a jednocześnie odporna na zarysowania. Wysokiej jakości stalowe ostrza i drewniane deski do krojenia FELIX ZEPTER to wspaniale dobrana kombinacja.
Inne zalety tego produktu:
narzędzie w każdej kuchni. Deska do krojenia Zepter przynosi odrobinę koloru, radości i zabawy w codziennych zadaniach w Twojej kuchni.
Ciesz się zdrowym gotowaniem z Zepter!
Niezbędne narzędzie w każdej kuchni. Deska do krojenia Zepter przynosi odrobinę koloru, radości i zabawy w codziennych zadaniach w Twojej kuchni.
Ciesz się zdrowym gotowaniem z Zepter!
Podobnie jak wysokiej jakości nóż, dobra deska do krojenia jest niezbędnym narzędziem w każdej kuchni. Nie tylko chroni blat, ale także sprawia, że przygotowywanie posiłków jest bezpieczniejsze a Twoja kuchnia czystsza. Ma idealny rozmiar do pracy w warunkach domowych. Lekka i łatwa w użyciu - najlepszy dodatek dla blatu kuchennego.