Ułatwienia dostępu

Produkty Zepter – Oficialny przedstawiciel produktów marki Zepter w Poznaniu i Wielkopolsce

Aż 53% żywności marnuje się w naszych gospodarstwach domowych. Powody marnowania żywności mogę być różne.

Oto klika najważniejszych z nich:

  • przekorczenie terminu ważności produktów 
  • zbyt duże zakupy
  • niewłaściwa jakość produktów
  • zbyt duże porcje posiłków
  • niewłaściwe przechowywanie produktów

Tabelka porównawcza z terminami przechowywania żywności w lodówce

Żywność W normanych warunkach Z systemem VacSy®
Ugotowane potrawy 2 dni 10 dni
Lasagne z sosem mięsnym 2 dni 10 dni
Ugotowany makaron lub potrawy z ryżu 2 dni 15 dni
Świeże surowe mięso 3 dni 5 dni
Gotowane mięso 5 dni 15 dni
Świeże ryby 2-3 dni 4-5 dni
Wędzone produkty wieprzowe 7 dni 20 dni
Suszone salami 7 dni 20 dni
Ser żółty twardy i półtwardy 15 dni 60 dni
Surowe warzywa 5 dni 21 dni
Zielona sałata 5 dni 21 dni
Świeże owoce 10 dni 21 dni
Wino 3 dni 15 dni
Napoje bezalkoholowe 7 dni 30 dni
Desery ze śmietaną 2 dni 10 dni
Inne desery 5 dni 20 dni

Uwaga: Długość okresu przechowywania produktów zależy od ich pierwotnego stopnia świeżości oraz metody przechowywania. Dane dotyczące przechowywania zakładają przechowywanie żywności w lodówce w temperaturach w temperaturach +3ºC/+5ºC.

Zapoznaj się z webinarem o systemie próżniowym do przechowywania żywności VACSY. Znajdziesz praktyczne rozwiązania do zastosowania na codzień.

W webinarium przedstawiono następujące przykłady:

  • gotowanie jajek
  • gotowanie makaronu
  • gotowanie kompotu
  • zaparzanie ziół
  • wekowanie przetworów
  • przygotowanie ryby po grecku
  • odrobaczanie grzybów i owców

System próżniowy do przechowywania żywności VACSY, który poprawi Twoje zdrowie i domowy budżet!